Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

28 ΕΩΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ι.Μ. Ταξιάρχη Πανορμίτη στη Σύμη και στη Ι.Μ. Παναγίας Τσαμπίκα στη Ρόδο, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα Νεότητας & Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού & Νήσων.

Στην πανέμορφη και γραφική Σύμη, ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου κ.κ. Χρυσόστομος, έδωσε την ευχή του στους 115 προσκυνητές οι οποίοι με ιδιαίτερη ευλάβεια συμμετείχαν στο προσκύνημα αυτό, για να προσευχηθούν στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Πανορμίτη και ο ιερέας τονίζοντας την αξία της ελευθερίας ως δώρο Θεού στον άνθρωπο, κάλεσε τους προσκυνητές να ζητήσουν από τον Αρχάγγελο την ελευθερία τους προς υποταγή των παθών.

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο νησί της Ρόδου, οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου, το σημείο όπου βρέθηκε η θαυματουργική εικόνα του Αγίου. Έγίνε Δέηση και ευλογήθηκε η παραδοσιακή Φανουρόπιτα.
Στην Ι.Μ. Παναγίας Τσαμπίκα, προσκύνησαν την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας η οποία προέρχεται από την Ι.Μ. Κύκκου της Κύπρου.
Στην Ι.Μ. Παραμυθίας συζήτησαν με τον ηγούμενο π. Σεραφείμ και τον π. Μάξιμο Παναγιώτου, όπου και ενίσχυσε πνευματικά τους προσκυνητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου