Νεότητα Θήρας

Ιστολόγιο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΡΑΣ ΑΜΟΡΓΟΥ & ΝΗΣΩΝ


Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού & Νήσων σε συνεργασία με το Ίδρυμα Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί κατά το τρέχον κατηχητικό έτος  πρόγραμμα επιμόρφωσης των στελεχών του Γραφείου Νεότητας με θέμα: «Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη πραγματικότητα».

 Στόχος του προγράμματος είναι η επιμόρφωση, πληροφόρηση και ενημέρωση των στελεχών και των συνεργατών του Γραφείου Νεότητας και η διατύπωση επιστημονικών θέσεων, απόψεων  και προβληματισμών πάνω σε θέματα ψυχολογικά και παιδαγωγικά που αφορούν  την παιδική και νεανική ηλικία.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά Σαντορίνης. Παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος ο οποίος και εκήρυξε την έναρξη του προγράμματος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  τόνισε πως είναι πολύ χρήσιμο και επιβεβλημένο σήμερα οι κληρικοί, κατηχητές, τα στελέχη των κατασκηνώσεων αλλά και οι εκπαιδευτικοί συνεργάτες του γραφείου νεότητας, οι οποίοι συνεχώς έχουν τη μέριμνα και ευθύνη της προσέγγισης των παιδιών και των νέων, να είναι ενήμεροι για τις επιστημονικές θέσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και ψυχολογίας, ώστε να αποτελούν οι γνώσεις αυτές κατάλληλο εργαλείο για την πνευματική ανατροφή και πρόοδο των παιδιών και των εφήβων.

Στην έναρξη του προγράμματος παρευρέθη ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ψυχίατρος και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αφού περιέγραψε το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος πραγματοποίησε την εναρκτήρια εισήγηση του με θέμα: «Το παιδί και η γονεϊκή συντροφική σχέση».


Το πρόγραμμα θα έχει ως εισηγητές καταξιωμένους επιστήμονες  της παιδαγωγικής, παιδοψυχιατρικής, παιδοψυχολογίας και λογοθεραπευτικής και θα πραγμοτοποιείται στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως σε μηνιαίες προγραμματισμένες συναντήσεις.     



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου